Петко Савов може да лежи до живот за убийството на Емил Шарков

Петко Савов може да лежи до живот за убийството на Емил Шарков
5 (100%) 2 votes

Петко Савов не спира да пита за майка си, не бил осъзнал какво е направил

Петко Савов може да лежи до живот за убийството на командоса Емил Шарков. За деянието си Петко Савов може да получи от 20 години в затвора до доживотна присъда. Това стана ясно след заседание на Апелативния съд във Велико Търново, от където малко по-рано днес официално потвърдиха мярката на стрелеца от Лясковец – „задържане под стража“.

Петко Савов може да лежи до живот

Петко Савов може да лежи до живот

Според обвинението има сериозна опасност Петко Савов да се укрие, ако бъде пуснат под гаранция или домашен арест. Самият обвиняем не се яви на съдебното заседание, тъй като все още е в болницата в старата столица, където се възстановява от раните, получени при акцията. Петко Савов беше прострелян три пъти в корема след като уби Емил Шарков и рани тежко трима от колегите му.

Обвиненията на прокуратурата са за умишлено убийство, причиняване на тежка телесна повреда на служители на закона, а също и за притежанието на огнестрелно оръжие без да има разрешително за това.

Прокурор Свилен Цветков окачестви Петко Савов като опасен мъж, който може да извърши и друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода. От защитата обаче заявиха, че стрелецът от Лясковец не е има никаква представа какво върши. Откакто е в съзнание, Петко Савов не спира да пита за майка си, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар