Триизмерна икона лекува жителите на прокълнато село в България!

Триизмерна икона лекува жителите на прокълнато село в България!
5 (100%) 3 votes

Иконата наистина притежава могъща сила, твърдят хората и се кръстят с молитва!

Икона с триизмерно изображение пази от лоши дела и помисли, също така притежава и чудодейна лечебна сила. На нея са изобразени образите на Бог, Исус Христос и Светия Дух. Трите изображения могат да се видят от различен ъгъл. Иконата е древна, възрастта й датира още от 1865 година. Според свещеника на храма ”Света Троица” Георги Паликарски тя е „рожба” на Самоковската школа. Преди двадесетина години храмът, тогава параклис, бил разрушен, но по-късно възстановен и иконата съхранена. Сега тя се пази в специален сейф, заради мародерите, които обират православните църкви.

Според думите на отеца, който е и архиерейски наместник на Дупнишката околия, в България има създадени само още три подобни икони. Те са направени от специални материали и съдбата на останалите не се знае. През годините е просъществувала и останала единствено само тази икона, съхранена в църквата на дупнишкото село Самораново.

Това е чудодейната триизмерна икона, която има лечебни свойства и пази жителите на Самораново

Това е чудодейната триизмерна икона, която има лечебни свойства и пази жителите на Самораново

Иконата е известна в цялата Дупнишка област с това, че може да лекува. Но според православните християни, както и за всяко друго нещо, просто трябва да имаш вяра. Ако я нямаш, нещата не се получават.

За село Самораново пък се носи древна легенда. Всяка година в него се случват три или четири самоубийства и то на млади хора. Според преданието проклятието идва от екзарх Стефан. Черната прокоба е заради случка, станала преди десетилетия назад. Тогава синът на местния свещеник убива човек.

За да отмъстят на семейството, те унищожават бащата точно на велики четвъртък. Заради този последвал акт на насилие това село „получава” в „дар” проклятието на екзарха. И оттогава жителите на село Самораново не могат да се отърват от него и то ги застига всяка година. Само лечебната и свята икона ги пази.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Триизмерна икона лекува жителите на прокълнато село в България!”

  1. kole

    мар. 21. 2014

    Това не е иконата. Взели сте я от Телеграф. Иконата е на щорен принцип правена. истинската иконя я вижте на този сайт: http://zadupnitsa.com/naj-starata-unikalna-triizmerna-ikona-na-sveta-troitsa-e-v-hrama-sveti-georgi/
    Уникална е наистина

Добавете коментар