Застрояването на Карадере се превърна в най-горещата тема за последните дни

Застрояването на Карадере е сред най-наболелите въпроси в последните дни. Неправомерното според хората застрояване на местността е възложено на фирма с едва трима служители. Става въпрос за дружеството "Мадара Юръп", което е акционерно и е собственост на офшорка. От там вече са потвърдили, че имат разрешение от управляващите да се захванат със застрояването на Карадере.

[caption id="attachment_383280" align="alignleft" width="300"]Застрояването на Карадере предизвика скандали Застрояването на Карадере предизвика скандали[/caption]

Кои всъщност са "Мадара Юръп"? От бТВ направиха собствено разследване, за да се доберат до повече информация за компанията, която ще се занимава със строежите. От медията се срещнаха с Тим Чадуик, който е управител на фирмата. Той обясни, че акционерите в компанията са само чужденци, от които има както институции, така и физически лица. Българи обаче в "Мадара Юръп", която е създадена специално за застрояването на Карадере, няма.

Любопитното в този случай е намесването на името на брата на Сергей Станишев - Георгий, който в даден етап е бил част от проекта. Което, както разбирате, е в състояние да предизвика наистина грандиозен скандал заради конфликт на интереси. Чадуик обаче е категоричен, че братът на червения лидер e бил в "Мадара Юръп" само в началото, а след това по собствена воля е решил да се оттегли, което се е случило още преди 6 години - през 2008.

Чадуик гарантира още, че всичко покрай компанията е напълно прозрачно и законно.