Потвърдено: Зимата се завръща от понеделник!

Потвърдено: Зимата се завръща от понеделник!
4 (80%) 2 votes

Още не сме се отървали от студовете за тази зима, те тепърва ще ни застигат!

Краткотрайна ще е радостта ни от първите слънчеви и наистина топли дни. Но това, което показва времето в края на месец март, е напълно илюзорно. Защото зимата се завръща, сочи прогнозата на метеоролозите. И това ще се случи още в началото на следващата седмица. През първия ден на седмицата ни очаква захлаждане. В следобедните часове то ще бъде „гарнирано” и с дъжд. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна.

Зимата отвомо ще почука на вратата ни, времето рязко застудява

Зимата отвомо ще почука на вратата ни, времето рязко застудява

Температурните рекорди, които чукнаха живака на термометъра през тази седмица ще останат назад във времето. Те също не бяха напълно подходящи за периода. Защото се оказа доста над нормалното за сезона. Но пък от следващата седмица те също много рязко ще тръгнат надолу.

Очакванията са за дъжд, студ и облачно време. Максималните температури едва ще достигнат до дванадесет-тринадесет градуса, а минималните ще са отново положителни, но няма да надхвърлят повече от седем-осем градуса.

Синоптиците са категорични, че времето ще е такова през цялата седмица, а също и през двата почивни дни. То няма да е промени и през първите шест-седем дни на следващия месец април. Преваляванията от дъжд, както и захлаждането ни очаква и през цялата начална седмица на месеца.

На първи април, международния ден на шегата не на лъжа живакът ще сочи едва седем-осем градуса. И това са максималните, а минималните ще са с около четири-пет градуса по-ниски.

Затова е добре този уикенд да се използва максимално. Топло, слънчево и без вятър и облаци ще е времето през двамат почивни дни. Такова ще е то и в планините.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар