И Яне Янев се изказа с разкрития за Карадере!

Карадере обвързва клана Станишеви с настоящи врагове
0

Карадере бил проект на Сивия кардинал в БСП и властта – Моника, замесен е и министър на НДСВ

Карадере провокира и Яне Янев да избухне с поредна порция разкрития.

Скандалният проект, който за пореден път разклати кабинета, бил изключителен интерес за цялото семейство Станишеви, заяви лидерът на РЗС. Лидерът на БСП и изглежда – вездесъщата му съпруга лично се постарали да се възобнови проекта за застрояване на Карадере. Яне Янев припомни в ефира на Нова, че познава предисторията по случая. Бил обект на негово разследване, когато бил начело на парламентарната комисия за борба с корупцията в 41-то Народно събрание.

Застрояването на Карадере било лично провокирано от Станишев. Тогава дори в „Гардиън” публикували смущаващия факт, че братът на бившия премиер – Георгий, е архитект в проекта.

Карадере обвързва клана Станишеви с настоящи врагове
Карадере обвързва клана Станишеви с настоящи врагове

В качеството си на шеф на Комисията за борба с корупцията поканил на изслушване Станишев. Заменката и прокарването на инициативата за застрояване станала по времето, когато бил министър-председател в Тройната коалиция.

Сергей Станишев намерил начин да се измъкне от срещата им на два пъти. Всеки път – със „смешни” извинения.

Яне Янев изненада зрителите с твърдението, че в далаверата пръст имал и вицепремиерът му Ивайло Калфин, който вече е със статут на враг, заради АБВ. Понеже отговарял за горите, с неговия подпис станала заменката, подкрепи думите на Янев земеделският министър на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Лидерът на РЗС беше категоричен, че и на бившия министър Николай Василев трябва да се търси отговорност за скандала около Карадере.

ВИДЕО с разкритията на лидера на РЗС ВИЖТЕ ТУК!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.