Нашествие: Огромни плъхове нападнаха наш град!

Нашествие: Огромни плъхове нападнаха наш град!
3 (60%) 2 votes

Огромните гадни плъхове изкараха акъла на жители на Хасково!

От бум на сивите канални плъхове се оплакаха жителите на южния град Хасково. Топлата зима и безснежното време е провокирало популацията на гадините. Обикновено напролет котилата им се запазват по-малобройни заради дъждовете, в които се давят малките, но сега липсата на вода ги е съхранила почти цялостно.

Плъхкините раждат седем пъти в годината по десет-петнадесет малки. Така от едно семейство могат да се пръкнат стотици наследници. При добра храна и подходящи условия канализационният плъх достига до тридесет сантиметра размери, а с опашката „пораства” още с 10-15 сантиметра.

Огромните и страховити плъхове нападнаха Хасково

Огромните и страховити плъхове нападнаха Хасково

Сега плъховете вече са изскочили от канализационните системи под града и са плъзнали навсякъде. Жителите на апартаменти са се оплакали, че гадините са налазили мазетата им и се „гощават” със зимнината, като трошат буркани. Хората от селата са надали вик, че те нападали силози и хамбари, където се съхранява зърното и миналогодишната реколта.

Сивият плъх живее в подземните канализационни шахти, където почти няма врагове. Ако котка попадне там просто няма шанс да излезе из под земята жива. Плъхът е всеяден, консумира почти всичко, което се изпречи на пътя му, може да изяде и своите малки. Единственият шанс да бъде унищожен е отровата.

Фирми, които се занимават с това обикновено смесват примамките с восъчни, устойчиви на вода съставки, които миришат на вафли. Организацията за борба с гризачите обикновено е разпръсквала отрова, за да намалее популацията през месец април. Но заради бума, операцията ще стартира още този месец, обещават от нея. В канализационните канали ще се изхвърлят десетки килограма от отровата „Ратибром“, разкриха специалистите. Една доза от нея може да тръшне между един и три екземпляра. След като мероприятието стартира експертите се надяват семействата на сивия плъх да намалеят до разумни граници.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Нашествие: Огромни плъхове нападнаха наш град!”

  1. Хасковлия

    мар. 20. 2014

    Лъжете като дърти цигани! Ако в циганската махала има плъхове-нормално.Ама чак в цяло Хасково!?
    Ай сиктир!

  2. ДА ТРЪГНЕ И КМЕТА…!

Добавете коментар