Майката на Петко Савов може да е авторът на писмата, съмнява се графолог

Майката на Петко Савов, а не той самият, е автор на жалбите до прокуратурата, както и на заплашителните писма до училището. Шокиращото разкритие идва от един от най-изтъкнатите графолози в България - Сашо Атанасов. Пред ТВ7 специалистът направи пълен психологичен профил на човека, който стои зад въпросните писма.

[caption id="attachment_381071" align="alignleft" width="300"]Графолог смята, че майката на Петко Савов е автор на писмата Графолог смята, че майката на Петко Савов е автор на писмата[/caption]

И макар да не е категоричен, че думите му могат да се окажат на 100% истина, експертът, който има повече от 20 години стаж заяви, че почеркът и по-конкретно формата на буквите в писмата навяват на мисълта, че техният автор не е мъж, а жена. Което означава, че е напълно възможно те да са писани от майката на Петко Савов - баба Стефка, а не от самия него, както се смяташе досега.

Това е напълно възможно, предвид факта, че вече стана ясно, че майката на Петко Савов е събирала камъните, с които психично болният мъж е замерял децата от училището до дома им. Графологът разкри още, че от почерка на писмата може да се каже, че лицето, което ги е писало, изпитва пълно безразличие към хората около себе си и към света като цяло.

Огромните разстояния, оставяни между думите, пък говорят за страх и невъзможност да се направи реална оценка на собствените качества и възможности, предават от БЛИЦ. В заключение Атанасов каза още, че правописът на писмата отговаря на правописа на дете в 5-6 клас.