Любо Нейков е пред фалит

Комиците” са пред разпад и сякаш краят на култовото шоу не е далеч.

Според мълвата, във фирмата на Любо Нейков и Евтим Милошев „Дрийм тийм”, цари пълен разпад. Техни подчинени алармират, че бизнесът на продуцентската компания вървял все по-зле и по-зле. Рейтингът на предаването „Нека говорят” тръгна стремглаво надолу, откакто Росен Петров напусна. Вестник "Ретро" разкрива, че финансовото състояние на продуцентската компания, също не било цветущо. Напоследък не постъпват никакви свежи капитали заради свалянето от ефир на „Голата истина” и „Дървото на живота”. Служителите във фирмата на Любо и Евтим усещат сложното финансово положение и по все по-честото забавяне на трудовите им възнаграждения.

[caption id="attachment_380737" align="alignleft" width="300"]"Комиците", са пред разпад "Комиците", са пред разпад[/caption]

Според запознати, една от малкото опции Любо Нейков да се спаси от фалита, е да върнат отново на екран късното шоу за скечове, което „печаташе” по 15 хиляди лева. В противен случай актьорът е изправен пред финансов погром. Нещата тръгнали на зле от близо два месеца и за пръв път продуцентите не успяват да издължат хонорарите и заплатите на служителите. Това пък води до покачване на напрежението помежду им, поради липсата на сигурност. Дори се твърди, че няколко човека вече сериозно обмислят варианта да напуснат. Служители на „Дрийм тийм” поясняват, че всички фирмени пари са били вложени в риалити формата „Сървайвър”. Тези средства обаче ще им бъдат върнати едва след есента, когато ще бъде излъчен и не е ясно как ще успеят да свържат двата края дотогава.

Твърди се, че Любо Нейков разполага с достатъчно лични спестявания, за да „закърпи” положението, но се бои, че ако ги даде за фирмата, няма сигурност, че после ще успее да ги възстанови. Той изпитва сериозни притеснения и от бъдещото развитие на отношенията между компанията и bTV, предвид резките промени, които предприе новото ръководство на медията. Любо Нейков тръпне в очакване каква ще е съдбата на „Комиците”, „Столичани в повече” и „Нека говорят”.