Действията на двама служители, са довели до провала

Зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов съобщи пред Информационна агенция „Фокус”, че на 19 март е разпоредено дисциплинарно производство за полицейските служители, извършили тежки дисциплинарни нарушения по време на акцията в Лясковец.

Той уточни, че става въпрос за двама от служителите на ОД на МВР (Областната дирекция на МВР) във Велико Търново, чиито действия са довели до компрометиране на спецоперацията. Вчера стана ясно, че въпросните служители са били забелязани от психопата-стрелец Петко Савов Петков, докато правили снимки на дома му един ден преди провеждането на акцията.

[caption id="attachment_380271" align="alignleft" width="300"]Действията на двама служители, са довели до провала в Лясковец Действията на двама служители, са довели до провала в Лясковец[/caption]

Припомняме, че при кървавия екшън, който се разигра на 14 март, загина един служител на Специализирания отряд за борба с тероризма – Емил Шарков, а други трима негови колеги получиха тежки наранявания.

По повод тазсутрешното изказване на ген. Атанас Атанасов в ефира на bTV, който твърди, че в момента в МВР се извършва фалшификация и антидатиране на документите, зам-министър Маринов бе категоричен, че това са поредните лъжи и манипулации. Зам.-министър Маринов бе категоричен, че организацията на работата в Министерството на вътрешните работи не позволява документите да бъдат извеждани със задна дата.

Той подчерта, че всички документи, свързани със специализираната акция в Лясковец се проверяват от съответните структури, в рамките на проверките, които бяха разпоредени от вътрешния министър Цветлин Йовчев. Маринов допълни, че всички те вече се намират в ръцете на проверяващата комисия, която бе назначена със заповед на вътрешния министър.

Припомняме, че по-рано днес, ген. Атанасов заяви в прав текст в ефира на bTV, че една от опорните точки, които са раздадени на МВР от партиите е именно говоренето, че бивш гард на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, е замесен в провала на спецакцията в Лясковец. На края на гостуването си той дори попита риторично кой от баретите е бил охрана на Мето Илиенски, а в момента е на ръководна длъжност във Вътрешното министерство. Генералът обаче отказа да даде отговор на въпроса.