Убиецът на Отверката му е оказал първа помощ без да има право за това

Убиецът на Отверката - доктор Николай Карастоянов, всъщност няма диплома за анестезиолог. Мъжът, който заедно в баща си и брат си, бяха задържани по обвинение, че са убили Николай Радев-Отверката, няма право да работи като анестезиолог, ако до него няма специалист.

[caption id="attachment_380280" align="alignleft" width="300"]Убиецът на Отверката нямал диплома Убиецът на Отверката нямал диплома[/caption]

Убиецът на Отверката в момента специализира анестезиология, но все още не е завършил такава специалност. Поради тази причина в болницата в Дупница е започнала проверка, след като е станало ясно, че убиецът на Отверката му е оказвал първа помощ. Без да има право на това.

Лекари, които са били на смяна в злополучната нощ, разказват, че Николай Карастоянов е бил в екипа, който е трябвало да оперира смъртоносно ранения Радев. И за което деяние само няколко часа по-късно беше задържан именно той. РЦЗ-Дупница може да прецени и да наложи глоба на директора на болницата заради това, че е допуснал лекар без специалност да извърши анестезията.

Припомняме ви, че Николай Радев-Отверката издъхна в болницата без да дочака операцията. За убийството му бяха задържани доктор Карастоянов, брат му и баща му, предават от БЛИЦ.