Ани се опита да го финтира, но безуспешно

Водещите на „Здравей, България” по Нова тв Ани Цолова и Виктор Николаев изпаднаха в доста конфузна ситуация тази сутрин.

Ранобуден зрител, който се представи като Николов от Перник ги свари неподготвени, питайки ги защо не са отразили случая, в който „демократите” счупиха главата на водещ в Украйна. Възмутеният зрител от Перник визираше случая с грозната сцена, която снощи взриви интернет. В мрежата бе разпространено видео, на което ясно се вижда как няколко депутати от неонацистката партия на Олег Тягнибок – „Свобода” нахлуват в националната украинска телевизия и заставят шефа й да си напише оставката. Той е принуден да я напише под натиска на доста удари по главата и множество гаври.

[caption id="attachment_380255" align="alignleft" width="300"]Ани се опита да финтира зрителя, но безуспешно Ани се опита да финтира зрителя, но безуспешно[/caption]

„Нападателите” твърдят, че провинението му се състои в това, че е допуснал в ефира да изтекат критики срещу новата власт в страната. На всичкото отгоре медията си позволила и да излъчи кадри от присъединяването на Крим към Русия. Тримата народни представители от партията „Свобода”, проявили агресия към телевизионния шеф, са били предвождани от Игор Мирошниченко. По ирония на съдбата Мирошченко е председател на Комисията за свобода на словото към Върховната рада

От разпространения в мрежата видеоматериал, ясно се вижда как здравият мъж с дълга коса и неговите помощници, хващат Пантелеймонов и започват да му нанасят удари и да го блъскат. Всичко това се случва на фона на крясъците на „радетелят за свобода на словото” Мирошченко, че е „московски боклук”.

Ани Цолова направи опит да излезе от конфузната ситуация, опитвайки се да финтира Николов с въпроса дали би искал да има референдум за присъединяването на Перник към Русия. Номерът й обаче не мина и той я призова към сериозно отношение по въпроса със скандалното видео. Наложи се докато течеше словесната престрелка между двамата, Виктор Николаев да се порови из нета, за да открие видеото и в крайна сметка излъчиха няколко секунди от него. Двамата водещи обаче не направиха никакъв коментар по безпардонното насилие, прилагано от страна на новите власти в Украйна, пише Блиц.

Главното в случая е защо Виктор и Ани трябваше да бъдат подсетени от зрител, за да бъдат излъчени тези кадри.