Ген. Атанасов хвърли неочаквана бомба в ефир по случая Лясковец

Ген. Атанасов хвърли неочаквана бомба в ефир
2
5/5 - (1 vote)

В момента в МВР се фалшифицират документи по случая

Бившият шеф на Национална служба „Сигурност” – ген. Атанас Атанасов е категоричен, че говоренето, че бивш охранител на Борисов е замесен в операцията на провала в Лясковец, не е случайно.

Според него, това е една от опорните точки, които са раздадени на Вътрешното министерство от партиите.
В ефира на bTV, Атанасов каза, че сега на Борисов ще му е трудно да доказва, че няма сестра, допълвайки, че има.
Ген. Атанасов подчерта, че вчера от БСП и националистическата партия „Атака”, са говорили по темата с една и съща риторика, което също не е случайно.
Според него, човекът, който носи вина за провала на тази операция е главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Ген. Атанасов хвърли неочаквана бомба в ефир
Ген. Атанасов хвърли неочаквана бомба в ефир

Най-интересното е, че според ген. Атанасов, докато скандалът се използва на максимум в публичното пространство, в МВР се замазват действия и се прикриват следи.
Атанасов поясни и в какво се изразяват тези действия – антидатиране на документи и създаването на такива с невярно съдържание.
Той е на мнение, че полицията знае за кризисната ситуация в Лясковец не от две години, а от два месеца и именно това е причината да се извършва масово фалшифициране на документи.
Тезата на бившия шеф на НСС бе подкрепена и от Николай Радулов, който е ексглавен секретар на МВР.
Радулов твърди, че основната грешка, допусната от Лазаров е, че е подписал заповедта за участие на СОБТ (Специализирания отряд за борба с тероризма) в тази операция.

Другата фатална грешка е, че цялата специализирана акция е планирана на основата на „прашасали папки” и допълни, че те може да са от миналата година, а може и да са от 2010 година.
Радулов е категоричен, че е абсолютно безумие барети да се занимават с психично болен човек, какъвто се твърди, че е Петко Савов Петков.
Бившия главен секретар на МВР заяви, че Светлозар Лазаров е назначен с връзки, а не заради заслуги и допълни, че вероятно на всички е направило впечатление, че говори забавено и не може да си формулира мисълта. Той обаче е на този пост, тъй като е зет на бивш зам.-вътрешен министър Камен Пенков, пише pik.bg.

В края на разговора, ген. Атанасов хвърли още една бомба задавайки риторичния въпрос кой от баретите, пазил Мето Илиенски в момента е на ръководен пост в МВР, но категорично отказа да посочи името.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара
  1. Иван казва

    Този кръгъл калпак разбира от работата в МВР колкото Бойко от гинекология. Ахмака Атанасов има около3,5/ три и половина/ години в МВР и то като шеф на НСС.Парашутист без багаж в главата.Подписваше само документи и каквото му кажат го повтаряше като папагал.Сега е наперен като кълван петел от сврака . За голям спец се има тоя кратунковец.Чудя се що все канят тоз тъпън по медиите.

  2. Frank казва

    Ген.Атанасов е наясно с интригите и заличаването на документи ,нали той е покровителствал контрабандата докато е бил шеф на НСС ,лизача на Костов защо не каже той на кой е човек и защо е сложен за ръководител на НСС.Корупирания ген. Атанасов излезнал да дава съвети и да изказва мнения след като човек като него е срам за полицията и трябва да е в затвора.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.