Най-тежкият българин издъхна в дома си, болниците отказаха да го приемат

Най-тежкият българин издъхна в дома си
0
5/5 - (2 votes)

Най-тежкият българин стигна ужасяващите 270 килограма, в болниците нямали подходящо легло за него

Най-тежкият българин издъхна в дома си в ранните часове на днешния ден. Иван Генов от Стражица е починал след като огромното му тегло му беше докарало куп здравословни проблеми. Най-тежкият българин тежеше цели 270 килограма, заради което страдаше от възпалени вени и язви. Болниците в страната обаче категорично отказвали да го приемат поради факта, че… нямали подходящо за теглото му легло.

Най-тежкият българин издъхна в дома си
Най-тежкият българин издъхна в дома си

Това разкри огорчената съпруга на Генов – Димитринка. Жената споделя, че състоянието на мъжа й рязко се влошило още през февруари. Кракът му почернял, но лекарите отказали да го приемат за лечение. Заради безхаберието жената подала жалба до министерството на здравеопазването. От там реагирали и разпоредили Иван да бъде приет в лечебно заведение в София.

По ирония на съдбата точно днес най-тежкият българин е трябвало да бъде закаран до столицата с помощта на екип на Гражданска защита. Докато жена му подготвяла багажа обаче Иван се почувствал зле и издъхнал буквално за секунди. Последвалата аутопсия установила, че причина за смъртта му е белодробна емболия, научиха от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.