Изчезналият самолет е станал жертва на въздушни пирати, които искали да го разбият

Изчезналият самолет в Малайзия може да е бил свален с ракета. Тази информация се появи в редица медии в западна Европа след като вече дни наред от летателната машина няма и следа. Според версията на западните издания, изчезналият самолет е станал жертва на атака от въздушни пирати.

[caption id="attachment_380223" align="alignleft" width="300"]Изчезналият самолет е бил свален от ракета? Изчезналият самолет е бил свален от ракета?[/caption]

Терористите са искали да разбият машината върху голям азиатски мегаполис, с което си действие да вземат хиляди цивилни жертви. Затова единственият вариант да бъде избегната подобна трагедия се оказало използването на ракета, с която да бъде свален Боингът. Според италианския "Кориере дела сера" обаче все още липсва официална информация от къде точно е изстреляна ракетата.

Съмненията за подобен развой на събитията се засилват и от разказите на селяни, живеещи на отдалечен остров на Малдивите. Те разкриват, че сутринта на осми март са видели самолет, който много приличал на изчезналия, който летял изключително близко до земята. Осем свидетеля са разказали едно и също пред разследващите, споделяйки, че самолетът летял толкова ниско, че те успели да различат логото малайзийските авиолинии на корпуса му.

Разкрита беше и информация, която до момента е била умишлено крита от властите в Тайланд. В същия ден техен военен радар е засякъл втори самолет, летящ към Куала Лумпур, а само две минути по-късно малайзийският самолет изчезва.

Все още обаче няма отговор какъв е бил вторият самолет, предават от БЛИЦ.