Крим вече е част от Русия според National Geographic Преглеждания: 6895

Крим вече е част от Русия според някои карти
0
5/5 - (1 vote)

Крим вече е представян като руска територия, започва печатането на нови карти

Крим вече е представян като територия, част от Русия. Руският телевизионен канал Russia Today обяви, че дори и уважаваната медия National Geographic вече представя Крим като част от Русия.

Крим вече е част от Русия според някои карти
Крим вече е част от Русия според някои карти

Очаква се още утре да бъде ратифициран договорът, с който Крим ще бъде обявен като територия на Руската федерация. Вече няколко издателски къщи в Русия обявиха, че са започнали процедура по печатане на нови карти, според които Крим ще бъде представян като част от Русия. Най-големите интернет търсачки в страната – Yandex и mail.ru също обявиха, че ще сменят картите си според новата ситуация. От най-голямата световна търсачка обаче – Гугъл, все още не е дошло подобно съобщение и в нея Крим се показва както досега – като украинска автономна област.

Всичко това се случва само ден след като беше подписан договорът, с който Кримският полуостров се присъединява към Русия, предават от Фран прес, цитирани от бТВ. Генералният директор на едно от най-големите картографски издателства в Русия ДиК – Олег Гаврилов разкри, че вече е взето решението за печатането на географски карти с новата територия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.