Павел Ангелов се прострелял сам по невнимание преди няколко години

Павел Ангелов е единият от полицаите от Велико Търново, които са виновни за трагедията в Лясковец, довела до смъртта на Емил Шарков. Мъжът е бивш бодигард на Бойко Борисов по времето когато той заемаше поста на главен секретар на МВР.

[caption id="attachment_380214" align="alignleft" width="300"]Бившият гард на Бойко Павел Ангелов виновен за трагедията в Лясковец Бившият гард на Бойко Павел Ангелов виновен за трагедията в Лясковец[/caption]

Първоначално настоящият главен секретар Светлозар Лазаров отказа да разкрие самоличността на един от двамата търновски униформени, чието своеволие доведе до трагедията. След като депутатът от БСП Кирил Добрев попита в прав текст дали става въпрос за Павел Ангелов, Лазаров нямаше как да отрече. Ангелов е печално известен и с факта, че през 2012 година се простреля сам след невнимателно боравене с оръжието си.

Павел Ангелов и негов колега на своя глава отишли в Лясковец на 13 март - ден преди планираната акция, и започнали да снимат дома на Петко Савов. Двамата били цивилно облечени, но изобщо не си направили труда да се крият. Петко ги видял и се покрил в дома си.

И това далеч не е всичко. Павел Ангелов и колегата му спрели преминаваща наблизо патрулка и накарали единият от полицаите в нея да се качи до вратата на жилището на Савов и да я снима. Двамата обаче скрили действията си от началниците си в ОДМВР Велико Търново.

В резултат на това предупреденият Петко и майка му очаквали действията на спецчастите на следващия ден, научиха от бТВ.