Служителите са в паника

Днес по БНТ стартира сериала за живота на петричката пророчица Ванга.

Служителите на медията са сериозно притеснени да не ги застигне проклятието, което тегне над лентата. Припомняме, че по време на заснемането на филма за Ванга, голяма част от снимачния екип претърпя куп инциденти. Изследователи на живота на пророчицата са категорични, че причина за прокобата е фактът, че сериалът, който носи наименованието „Вангелия”, е изпълнен с редица измислици и неточности за живота й. Близки на Ванга пък припомнят, че още приживе е забранила животът й да бъде филмиран. Тя е забранила категорично да се прави такъв филм, дори и след смъртта й.

[caption id="attachment_380195" align="alignleft" width="300"]Проклятие на Ванга надвисна над БНТ, служителите са в паника Проклятие на Ванга надвисна над БНТ, служителите са в паника[/caption]

Руски екип обаче прекрачи забраната и се зае с тази задача още преди две години. През есента на 2013 година, братушките пуснаха лентата и в Украйна. Едва ли ще ви изненада, че за кратко време филмът се превърна в тотален хит. По повод старта на излъчването на сериала, който ръководството на БНТ е закупило от братушките, служителите шушукат из коридорите на медията, че се надяват проклятието да не се стовари и върху тях, а що се отнася до шефовете, които са взели решението – да му мислят, категорични са те. Животът на Ванга е разказан в 12 серии, които ще бъдат излъчвани всяка сряда в ефира на БНТ. Множеството публикации в руската преса, които съпътстваха заснемането на филма сочат, че мистериозните инциденти, не са случайни.

Първоначално екипът срещнал сериозно затруднение да открие няколкото актриси, които да изиграят различните периоди от живота на Ванга. В ролята на петричката пророчица от 50-тата й годишнина до кончината й, трябваше да влезе прочутата руска актриса Инна Чурикова. Непосредствено преди снимките обаче, актрисата си чупи изневиделица и двете ръце. Друга актриса пък претърпява катастрофа и е убедена, че инцидентът е в резултат на проклятието на Ванга, което тегне над лентата, пише pik.bg.