Поскъпване на тока все пак ще има? Преглеждания: 2352

Ще има ли поскъпване на тока?
0
5/5 - (1 vote)

Поскъпване на тока заради спора между НЕК и ЕРП-та предвиждат специалисти

Поскъпване на тока, което уж не беше вероятно, май все пак ще има. По мнение на специалисти спорът между НЕК и ЕРП-та ще доведе именно до увеличаване на цената на електроенергията. Таско Ерменков, председателят на комисията по енергетика в парламента разкри, че поне за момента държавата има резерви, които ще успеят да задържат цената на тока непроменена, но не се знае до кога.

Ще има ли поскъпване на тока?
Ще има ли поскъпване на тока?

Изненадващо или не, думите на Ерменков, който е и депутат от БСП, бяха подкрепени от колегата му от ГЕРБ Валентин Николов, който беше дори още по-категоричен, че поскъпване на тока ще има, тъй като страната не разполага с достатъчно пари за енергетиката. Самото решение дали ще има поскъпване на тока или не обаче ще бъде взето чак когато НЕК се произнесе по проблема с дълговете на ЕРП-та, което ще се случи малко по-късно днес.

Ерменков уточни, че натрупаните задължения трябва да бъдат уредени, но това може да се случи единствено по законово одобрен начин. Червеният депутат за пореден път нападна ЕРП-та, заявявайки, че те са виновни за лошото състояние на енергийната ни система, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.