Нападнаха вилата на Карастоянови

Вендетата за смъртта на Николай Радев-Отвертката, вече е в действие.

Неизвестни до момента лица са атакували с камъни луксозната вила на Карастоянови, срещу които бе повдигнато обвинение за убийството на Отвертката, отбелязва на страниците си вестник „Струма”.

В ареста останаха стоматологът Владимир и единият от синовете му – Иван. Другият му син – Николай, е в болница, под охрана. Припомняме, че екшънът в Дупница се разигра на 11 март. По време на мелето, което се заформи в едно от местните заведения („Колата”), Николай Радев бе наръган смъртоносно.

[caption id="attachment_380127" align="aligncenter" width="300"]Луксозната вила на Карастоянови Снимка: в. "Струма" Луксозната вила на Карастоянови
Снимка: в. "Струма"[/caption]

Отвертката е бивш охранител на братя Галеви и бе сочен като връзката им с България, след като изчезнаха зад граница. Луксозната вила на нападателите на Отвертката – Карастоянови, се намира в непосредствена близост до автомивка "Карибо" на изхода от града посока село Самораново.

[caption id="attachment_380128" align="aligncenter" width="300"]Счупеният прозорец Снимка: в. "Струма" Счупеният прозорец
Снимка: в. "Струма"[/caption]

След вендетата, едно от стъклата на прозорците е счупена. Според запознати, нападението над дома на Карастоянови е извършено в нощта на понеделник срещу вторник. Сигналът е подаден от половинката на д-р Карастоянов, която отишла да нагледа семейния имот и видяла, че един от прозорците на втория етаж е счупен. Карастоянова дори не посмяла да влезе. Тя веднага подала сигнал за вандалщината на спешния телефон 112. На мястото бил изпратен дежурния полицейски екип. След извършената проверка, полицаите заключили, че човекът, който е хвърлил камък по стъклото се е намирал извън оградата на къщата.

В Дупница, фамилията Карастоянови е известна като доста заможна. Бащата – Владимир Карастоянов е стоматолог-хирург, единият му син - Николай е анестезиолог, а другият – Иван, е работил в Щатите, а след като се завръща в България развива собствен бизнес. За това, че фамилията е доста заможна говори и вилата, която е на три етажа и още отвън личи, че е доста луксозна. Целият двор е в зеленина, а в допълнение има и шадраван, пише Блиц.

Междувременно приятелите на Отвертката заявиха, че освен че е бил наръган с остър предмет, той е бил удрян и с нещо тежко по главата.