Путин бе разобличен, разкривайки истинските планове на Русия!?

Путин бе разобличен, разкривайки истинските планове на Русия!?
5 (100%) 2 votes

Светът не ще позволи на Путин да заграби чужди територии и да реализира имперските планове на Русия, заяви и.д. президент на Украйна

Съвсем очаквано, веднага след подписването на договора за присъединяването на Крим към Руската Федерация, световни лидери се упражниха в реторика и осъдиха действията на Владимир Путин. Президентът на Украйна обяви, че руското ръководство ще трябва да отговаря за престъпленията. Временното правителство в Киев заплаши да национализира предприятия, сгради и друго имущество, собственост на Русия.

Имперските амбиции на Русия, демонстрирани чрез арогантното заграбване на Крим, бяха разобличени в декларации от много световни лидери. Референдумът е проведен под дулата на оръжия и резултатът е компрометиран, обявиха от ЕС.

Путин подписва за Крим

Путин подписва за Крим

В САЩ вицепремиерът Байдън определи навлизането на руски войски в Крим като „безсрамно военно нахлуване“ и осъди подписания договор между република Крим и Русия, като „заграбване на земя“. Путин рискува още по-голяма международна изолация, ако не промени политиката си, обещава Вашингтон, където вече има „черен списък“ с мерки срещу руски граждани и фирми.

Засега се замразява участието на Русия в „Голямата осморка“ и срещата в Сочи едва ли ще се проведе, пише offnews.bg, цитирайки френския външен министър. ЕК се събира в края на седмицата, за да координира мерки, в отговор на новата политическа ситуация. Големите – Франция, Великобритания и Германия не признават новата република и решението, тя да се присъедини към Руската федерация. Положението е твърде деликатно, предвид намерението на някои автономни области в редица държави, да последват примера на Крим.

Водещите западни политиците са в безизходица, притискани от общественото мнение да се опълчат на Москва, но и да запазят интересите на бизнеса, който разчита повече на бездънния руски пазар, отколкото на руски суровини.

Анализаторите смятат, че възможното захлаждане на отношенията с Европа и САЩ, ще тласне още повече Русия към търговия и политическо сближаване с Китай, и тогава ЕС трябва да се прости с мечтите за растеж.

Всъщност, президентът Путин, след подписване на договора за присъединяване на Крим, каза на всеослушание, че ако светът приеме правото на Русия да има собствени интереси, нещата биха станали елементарно прости.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Путин бе разобличен, разкривайки истинските планове на Русия!?”

  1. Mixail Ganev

    мар. 19. 2014

    Европа да прочете исторята, защото слаба Росия значи край на Европа а арабите само това чакат.

  2. МИРОСЛАВ

    юли 02. 2014

    ГРОЗДЕТО Е ЗЕЛЕНО

Добавете коментар