Индипендънт: Учени алармират за глобална катастрофа!

Индипендънт: Учени алармират за глобална катастрофа!
3 (60%) 2 votes

Отново учени предупреждават за страшна глобална катастрофа! Доколко са прави?!

Отново учени бият тревога за глобална катастрофа и за това, че Земята може да загине. От една страна заради икономическото разслоение на висша класа и маса, а от друга заради грабителското отношение към природните ресурси.

Опасността се разпространявала и заради неизбежното увеличаване численността на населението на планетата. Крахът на цивилизацията ни е неизбежен и заради климатичните промени, които определят и изменят много от живота на земната повърхност.

Учените са убедени, че на Земята не й остава много време

Учените са убедени, че на Земята не й остава много време. А дали са прави и трябва ли да търсим наистина дом на друга планета?!

Както съобщава вестник „Индипендънт” учените изследователи констатирали, че когато всички тези показатели се съберат на едно място се получава взривоопасна тенденция към унищожение на Земята.

Всичко това обаче може да се избегне, успокояват специалистите. Ако земните изкопаеми се експлоатират в едни разумни граници, ако планетните ресурсите се разпределят равномерно, а не хищнически и хаотично. За което вина имат и самите хора. Освен това в процеса трябва да се включат и различните технологии, които донякъде ще парират разграбването на земните богатства. Не трябва да се игнорира и разрастването на населението в световен мащаб. Трябва да се намери този разумен начин, при който земляните да бъдат разпределени по-равномерно на територията на планетата.

Не за сефте учени чертаят апокалиптични картини за свършека на света. Стивън Хокинг, физик от Англия прогнозира, че хора на планетата Земя ще има най-много още 1000 години. След това те трябва да намерят друго кътче в Космоса, където да се преселят, тъй като Земята ще изчезне. И затова той съветва по-скоро да се вглеждаме нагоре, към звездите, а не към краката си, когато вървим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар