Това е най-горещият март в метеорологичната история

Метеоролози прогнозират, че и утрешният ден по подобие на предходните два ще бъде доста горещ.

Термометрите утре ще сочат около 25 градуса на доста места в страната. Изглежда Баба Марта е решила да ни подари няколко топли и слънчеви дни, след като още в началото ни изплаши с ниски температури и сняг. От Българската академия на науките подчертават, че резултатите от статистиката показват, че това са най-горещите мартенски дни, откакто са започнали синоптичните измервания. Някои експерти дори са на мнение, че напоследък ставаме свидетели на невиждан катаклизъм, изразяващ се в сериозно изместване на сезоните. Нещо повече – преходните сезони като пролет и есен, почти са се заличили и вече минаваме от зима на лято и обратно.

[caption id="attachment_380054" align="alignleft" width="300"]Метеоролозите прогнозират още един летен ден Метеоролозите прогнозират още един летен ден[/caption]

Тази нощ времето над страната ще остане ясно, а минималните температури ще се движат между 4 и 9 градуса. Очакваната минимална температура за района на столицата е 5 градуса. През утрешния ден ще преобладава слънчево време. Вятърът в часовете около обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Временно силен се очаква да бъде за кратко в района на Дунавската равнина. Това стана ясно от прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев от НИМХ при БАН.

Временни увеличения на облачността се очакват през нощта срещу четвъртък. Дъждове обаче ще превалят само на отделни места и те ще бъдат слаби. Максималните температури ще достигнат стойности между 19 и 24 градуса. В София максималната температура ще е около 21 градуса. Атмосферното налягане ще се запази около средното за това време на годината, но в часовете привечер ще започне да се повишава, пише pik.bg. Какви изненади ни е спретнала още Баба Марта в оставащите дни, в които ще сме под нейно владение, предстои да разберем. Опитни синоптици обаче са на мнение, че от този месец може да се очаква всичко. Оставаме в очакване на следващия каприз на Бабата.