21-годишната бургазлийка е жертва на трафик на хора

Името на 21-годишната Петя Райчева стана известно, след като наръга 40-годишния поляк Станислав Д.

След като бе арестувана заради опит за убийство стана ясно, че Райчева страда от психично разстройство, заради което се е наложило да се подлага неколкократно на лечение в психодиспансера. Със състоянието й се занимавали д-р Палазов и д-р Лорис Сайян, стана ясно малко по-рано днес по време на гледането на мярката й за неотклонение от Окръжния съд в Бургас.

[caption id="attachment_380027" align="alignleft" width="300"]Петя Райчева е жертва на трафик на хора Петя Райчева е жертва на трафик на хора[/caption]

Петя Райчева бе привлечена като обвиняема по чл. 115 от НК. Съгласно написаното в него, ако тя бъде призната за виновна, я грози затвор от 10 до 20 години, пише flagman.bg. Поради този факт обвинението счете, че съществува реална опасност Петя да се укрие и поиска да й бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Прокуратурата посочва, че младата жена от Бургас е нападнала чуждестранния гражданин, когато е излизал от банята и му е нанесла 7 удара с ножа. Тезата на защитата обаче се различава коренно от твърденията на прокуратурата.

Адвокат Благой Потеров, който днес представи клиентката си пред съда твърди, че Петя се е отбранявала, а не е нападнала поляка. Той посочи, че съществуват сериозни разминавания в твърденията на пострадалия и няма основание да бъде предприета най-тежката мярка срещу доверителката му. Освен това Потеров помоли да бъде взет под внимание и фактът, че Петя Райчева е неосъждана. В съдебната зала стана ясно, че през миналата година Петя е била разпитвана като една от жертвите на трафик на хора.

Адвокат Потеров заявява, че съществува вероятност клиентката му да бъде призната за невменяема, предвид, че е лежала два пъти в психодиспансера и се лекува с три вида лекарства. Обвиняемата твърди, че е заплашвана многократно от поляка, а ножът, с който го е наръгала, първоначално е бил насочен срещу нея. Тя обаче успяла някак си да му го отнеме и да му нанесе седем удара, които според защитата са повърхностни.