Кметът на Тетевен беше задържан от хора на ДАНС заедно с тримата си заместници

Кметът на Тетевен Милен Милев беше арестуван малко по-рано днес по време на зрелищна спецакция на ДАНС. Акцията е била проведена в самата община на Тетевен малко преди 16 часа днес следобед, а освен Милев са били задържани и тримата му заместници - Десислав Цветанов, Детелин Пърлев и Левчана Хаджиева.

[caption id="attachment_379938" align="alignright" width="258"]Кметът на Тетевен беше арестуван Кметът на Тетевен беше арестуван[/caption]

Самият арест бил извършен точно като по филм, разказват очевидци, работещи в общината. Кметът на Тетевен и заместниците му са били задържани след акцията, продължила малко над половин час, при която маскирани служители на Агенцията нахлули в сградата на кметството. Макар все още да липсва официална информация за задържането им, източници от полицията разкриват, че става въпрос за престъпления по служба.

Към момента кметът на Тетевен и заместниците му са задържани за 24 часа, а срещу тях е образувано досъдебно производство, уточниха от прокуратурата. Милев е спечелил изборите през 2011 с подкрепата на ГЕРБ. В града кметът е известен с много си коли, а се говори, че дори е собственик на мега скъп джип, модел Астън Мартин, научиха от БЛИЦ.