Лясковец е на тръни заради искането на убиеца да бъде върнат в града

Лясковец се изправи на нокти заради убиеца Петко Савов. Мъжът, който в петък застреля полицай и рани други трима, е поискал да бъде върнат обратно в града. Адвокатът му Михаил Екимджиев е обявил, че ще пледира невменяемост за клиента си. Ако съдът уважи искането му, Петко Савов ще бъде върнат в дома си в Лясковец, тъй като по закон не е в състояние да отговаря за убийството на Емил Шарков.

[caption id="attachment_379884" align="alignleft" width="300"]Лясковец скочи срещу Петко Савов Лясковец скочи срещу Петко Савов[/caption]

Тепърва предстои извършването на експертизи, които да докажат дали по време на акцията и на убийството на полицая Петко Савов е осъзнавал случващото се. Ако това се докаже, Савов ще бъде лекуван и после ще си заживее отново в Лясковец сред съгражданите си.

Това обаче никак не се нрави на лясковчани, които отсега са готови на бунт, за да не приемат убиеца отново в града. Ситуацията наподобява много скандала с канибала от Голямо Буково, който през 1995 година уби и изяде двама от съселяните си, но беше обявен за невменяем от съда и върнат в селото. От тогава до днес жителите на селцето не смеят да излизат по тъмно от домовете си, предават от ПИК.