Безжизненото му тяло бе открито в София

Изчезналия компютърен специалист Иван Лъчезаров Тодоров бе открит мъртъв.

От МВР съобщиха, че безжизненото тяло на Тодоров е било открито в София в съботния следобед. Според първоначалната информация, при извършения оглед не са открити следи от насилие. От столичната полиция допълват, че в случая се касае за самоубийство.

Припомняме, че 33-годишния Иван Тодоров, бе обявен за издирване на 4 март от Първо Районно управление на полицията. Той бе напуснал психиатричната клиника, в която бе настанен за лечение. С надеждата, че ще го открият по-бързо и невредим, приятелите му подеха кампания в социалната мрежа Фейсбук като разпространиха негова снимка и призоваха всеки, който е виждал Иван или разполага с някаква информация за него, да им окаже съдействие. Иван Тодоров е бил част от екипа на голяма софтуерна компания.

[caption id="attachment_379848" align="alignleft" width="225"]Иван Тодоров се е самоубил Иван Тодоров се е самоубил[/caption]

Когато го обявиха за издирване, приятелите му съобщиха, че той е бил забелязан да напуска психиатричната клиника на 4-и километър. В продължение на няколко дни, молбата за помощ на Христо Тенчев обикаляше из социалната мрежа. Той бе човекът, който обяви, че негов Иван Тодоров е изчезнал от няколко дни и е в неизвестност. Семейството и приятелите на Иван работеха съвместно с полицейските власти по намирането му. Близките му се надяваха да го открият жив и здрав.

С надежда, че ще получат информация за местонахождението му, приятелите му го бяха описали подробно и в допълнение бяха добавили и негова снимка. В апела за помощ се посочваше, че Иван е висок 197 см., с прошарена тъмнокестенява коса, кафяви очи и бяло лице. В деня, в който е изчезнал, Иван е бил облечен със зелена блуза, джинсови панталони в тъмно син цвят, кафяви боти и късо кафяво яке. За съжаление обаче усилията им не бяха възнаградени с очаквания резултат, вместо жив и здрав, Иван бе открит мъртъв. Не се съобщава обаче какви са причините, подтикнали го към самоубийство, пише Блиц.