Майката на убиеца от Лясковец му помагала активно срещу полицаите

Стефанка Петкова, майката на убиеца от Лясковец, е помагала активно на сина си срещу полицаите. Възрастната жена също е стреляла по органите на реда, заради което предстои да бъде поставена под отговорност. Стефанка е била разпитвана до късно тази вечер, предават източници от прокуратурата.

[caption id="attachment_379332" align="alignleft" width="300"]Майката на убиеца от Лясковец му е помагала Майката на убиеца от Лясковец му е помагала[/caption]

Чак към 19 часа от МВР освободили майката на убиеца от Лясковец, но я настанили в дом за възрастни хора, където ще продължи да бъде под полицейско наблюдение. Заради съмненията, че тя също е стреляла срещу униформените, от ръцете й са взети проби за наличие на барутни частици, които да докажат това съмнение или да го отхвърлят.

Както знаете, по време на акцията по арестуването на Петко Савов, майка му се опитала да излъже полицаите, че синът й е починал, за да ги накара да си тръгнат. Местните пък разкриват, че докато е бил млад стрелецът много пъти се е опитвал да кандидатства като доброволец в Чуждестранния легион във Франция, но не бил одобрен. Същото се повторило и при опитите му да замине като наемник в Испания и Англия, предават от ПИК.