Убиецът от Лясковец вече е в съзнание, щял да съди държавата за тормоз

Убиецът от Лясковец Петко Савов вече е в съзнание и дори е демонстрирал агресивния си нрав. Психично болният мъж, който вчера уби полицай и рани трима негови колеги, е започнал да сипе закани и към униформените, които го охраняват в болницата във Велико Търново. И не само това.

[caption id="attachment_379311" align="alignleft" width="300"]Убиецът от Лясковец пак сипе закани Убиецът от Лясковец пак сипе закани[/caption]

Убиецът от Лясковец е заявил, че веднага щом състоянието му позволява ще съди държавата ни заради тормоза, който му е бил оказан. Още с отварянето на очите си след загубата на съзнание 53-годишният мъж е обявил, че е стрелял по органите на реда, понеже искал да се защити, тъй като те го били нападнали. Междувременно беше потвърдено, че учение на МВР, което е било проведено през месец октомври 2010 година, е отключило психичното заболяване на стрелеца. Въпросното обучение е симулирало ситуация с терористи и е послужило като вдъхновение за ненормалника.

Припомняме ви, че рано сутринта вчера полицаи се опитаха да обезвредят Петко Савов, след като той заплаши, че ще стреля по децата от близкото училище. Той обаче се барикадира в дома си и откри стрелба срещу униформените. В резултат на това полицаят Емил Шарков загина, а трима негови колеги бяха ранени и са в болница, припомнят от ПИК.