Той е родом от Велико Търново

Последната информация около загиналия полицай при екшъна, който се разигра рано тази сутрин в Лясковец сочи, че е служител на столичното звено за Борба с тероризма.

TV7 съобщи, че той е родом от Велико Търново, но засега не се съобщава името му. Другите трима полицейски служители, които бяха ранени тежко, са от София. Силите на реда в Лясковец, са подсилени от повече от 20 маскирани полицаи без обозначителни знаци. Припомняме, че по-рано домът на психопата-убиец Петър Савов бе щурмуван от четирима служители от Специализираното звено за Борба с тероризма, към мястото, на което се разиграва екшънът е изпратен и хеликоптер на Военномедицинска академия.

[caption id="attachment_379217" align="alignleft" width="300"]Загиналият в Лясковец полицай, е от Велико Търново Загиналият в Лясковец полицай, е от Велико Търново[/caption]

Савов се е барикадирал на първия от трите етажа на семейната къща, в която живее заедно с майка си. На втория етаж е взел за заложници майка с дете. По-рано бе съобщено, че психопатът е освободил майка си, но няма официално потвърждение. Слухът тръгна, след като пред представителите на различните медии, които са в Лясковец, е минала кола с възрастна жена, за която се предполага, че е майката на Савов.

Опасността от нови жертви не е преминала напълно, тъй като както стана ясно, Савов е минирал района около къщата си. За да се избегнат допълнителни инциденти, в квартала е спряно газоподаването и електрозахранването. 53-годишният психопат се е заключил в семейното жилище още от 2010 година. Информацията бе потвърдена и от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Въпреки, че полицейските власти са алармирани още тогава, че Савов представлява опасност за обществото, акция не е проведена.

Училищният директор, който е получавал множество заплашителни писма от Савов, в които се споменава, че шумът, който вдигат учениците, му пречи, също е алармирал полицейските власти още на 20 февруари, но отново не са взети никакви мерки, докато не се стигна до днешния екшън. По случая вече има образувано досъдебно производство за отправена заплаха за убийство и незаконно притежание на оръжие, пише Блиц.