Петко Савов от Лясковец заплашвал, че ще разстреля учениците докато са на двора

Петко Савов - стрелецът от Лясковец, който уби един полицай и рани трима други, е бил известен бизнесмен в региона. Преди няколко години обаче бизнес начинанията му се провалили и той превъртял. Местни разказват, че Петко Савов се е барикадирал в дома си от 2010 година и от тогава общува единствено с майка си.

[caption id="attachment_379198" align="alignleft" width="300"]Петко Савов превъртял след като бизнесът му фалирал Петко Савов превъртял след като бизнесът му фалирал[/caption]

Къщата на двамата се намира буквално до двора на училището в Лясковец "Максим Райкович". Именно шумът, който децата вдигали ежедневно по време на междучасията дразнел ненормалника. Нещо повече, Петко Савов три пъти пращал предупредителни писма до директора на училището, за да изиска от него да принуди учениците да престанат да вдигат шум, понеже това го изнервяло. В писмата стрелецът заплашвал, че ако не бъдат взети мерки срещу шума, ще използва трите си ловни пушки, с които ще стреля срещу децата. Последната заплаха е получена вчера, разкриха от Нова ТВ.

Директорът е уведомил полицията за заплахите, а от МВР са преценили, че Петко Савов действително представлява опасност за учениците. Затова тази нощ е била организирана спецакция, но ненормалникът се е барикадирал в дома си и е започнал да стреля срещу униформените. В резултат от изстрелите един полицай е загинал, а трима са ранени и се намират в болницата във Велико Търново. Опасност за живота им няма.