Убит е един спецполицай

Лясковец осъмна с невероятен екшън като в Дивия Запад.

Психар, зареден до зъби с боен арсенал откри стрелба по хората. На мястото са изпратени спецполицаи, един от които е бил убит, а други двама са ранени и положението им е изключително тежко. Психичноболният се барикадирал в дома си, намиращ се в центъра на Лясковец и открил огън. Специализираните полицейски части са обградили мястото и са отцепили доста широк радиус, предаде TV7. Той не прекратил стрелбата дори и след като спецполицаите отцепили района.

[caption id="attachment_379188" align="alignleft" width="300"]В Лясковец пристигнаха бронирани полицейски автомобили В Лясковец пристигнаха бронирани полицейски автомобили[/caption]

Малко по-късно стана ясно, че стрелецът е известният местен бизнесмен Петко Савов. Главният секретар на МВР Светослав Лазаров разкри, че Савов се е барикадирал в жилището си още през 2010 година. Лазаров потвърди информацията за убитият спецполицай и другите двама души, които са били ранени от рикошети. Спецполицаите обградили къщата на Савов, за да предотвратят стрелба по учебното заведение, което е точно отсреща. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно съхранение на оръжие и закана за убийство.

Савов, който има явна непоносимост към деца е отправял многократно заплахи към директора на СОУ „Максим Райкович” в града. Наложило се директорът да постави плакати навсякъде из училището, които предупреждават децата да се пазят. Той категорично забранил на възпитаниците да излизат на двора, предвид множеството заплашителни писма, които получил. В тях се посочвало, че децата вдигат много шум… Предполага се, че директорът на школото е бил наясно, че Савов разполага с много пушки и преди една седмица накарал учениците да подпишат декларации, че са информирани за заплахата, съобщава Нова тв.

Именно множеството заплахи отправени от Савов към директора на учебното заведение, в които са посочени и децата, са станали за спецоперацията. Спецполицаите искали да отнемат оръжието на психично болния мъж и при операцията се стигнало до смъртта на техния колега. Главният секретар Светослав Лазаров отпътува към мястото. Предстои вътрешният министър Цветлин Йовчев да даде обяснение за случилото се в Лясковец пред народните представители, пише Блиц.