Цветан Цветанов ще загази яко, обещаха Дамбовеца и други обвиняеми по знакови дела, в студиото на Милен Цветков

Новосъздадено гражданско движение обедини против ексминистър Цветан Цветанов бивши подсъдими по знакови дела като Дамбовеца, Николай Цонев, Николай Колев – Босия и други. Репресирани при управлението на ГЕРБ се обединиха в желанието да не допуснат повече произвол, като обещаха на Цветан Цветанов да загази „с двата крака“, когато разкрият в всичко, което знаят за него, където трябва.

[caption id="attachment_379171" align="alignright" width="300"]Дамбовеца обеща Цветан Цветанов да загази яко Дамбовеца обеща Цветан Цветанов да загази яко[/caption]

С каква „интересна информация“ срещу Цветан Цветанов разполага Дамбовеца не стана ясно в студиото на Милен Цветков, но няма съмнение, че бившият вътрешен министър „е вътре с двата крака“, цитира novini.bg думите на обвинения в източване на Кремиковци бизнесмен.

Случаят с Пламен Стоянов, известен с прякора Дамбовеца е показателен за произвола в действията на управляващите от ГЕРБ, коментираха в предаването на Милен Цветков по НОВА ТВ. Както е известно бизнесменът е сред обвиняемите по делото „Октопод“, но наскоро стана ясно, че производството се прекратява.

Дамбовеца започва да съди държавата за опетняване на репутацията и милиони пропуснати ползи, след като отпаднаха напълно „скалъпените обвинения“, заяви той при Милен Цветков. По време на разследването разказва на прокурора „интересен случай“ уличаващ Цветан Цветанов, но нищо не последва. Информацията не е за подценяване и дясната ръка на Бирисов е „вътре и с двата крака“, защото има живи свидетели, обяви мистериозно бизнесменът, но не пожела да навлиза в подробности.

Знаковите дела, с които Цветан Цветанов вероятно си правеше пиар, едно след друго приключват без да им се даде ход. Прокуратурата не успява в законовия срок да смогне с набавянето на доказателства, които да издържат в съда. По времето на ГЕРБ цари полицейщината, измислят се обвинения и се разбиват човешки съдби. Това не трябва да се повтаря, заявиха учредителите на една нова гражданска формация, която ще се бори за справедливост и персонално възмездие за този, който според тях е най-виновен: Цветан Цветанов.