Глутница кучета нахапа момиченце в 3-ти клас!

Глутница кучета нахапа момиченце в 3-ти клас!
5 (100%) 1 vote

Опасността от безпризорните кучета още е голяма и жертвите се увеличават!

Глутница бездомни песове наръфаха малко момиче от Плевен. 9-годишното дете отивало при майка си, която работила в близост до школото, за да обядват. Веднага след като излязла от училищния двор върху нея се нахвърлили няколко кучета. Детето разказва по-късно, че толкова не го е заболяло от хапането им по краката, колкото че се е уплашило страшно много.

Пред зрителите на Нова телевизия майката Албена Тодорова на ученичката от трети клас разказва, че тя била подписала декларация дъщеря й да напуска пределите на школото, за да обядва при нея.

Кучетата се нахвърлили върху детето, то е в силен стрес

Кучетата се нахвърлили върху детето, то е в силен стрес

Малкото момиче е откарано по спешност в болницата в Плевен. Лекарите са промили и превързали раните му и са му били инжекция против бяс. Според статистиката у нас около 4 000 българи годишно страдат от зъбите на безпризорните кучета. За изминалата 2013 година данните все още не са обработени напълно, но очакванията са бройката да е повишена.

Според справките нахапаните от кучета преди десет-петнадесет години са били предимно мъже в активна възраст, които работят на открито. И то най-вече инцидентите са ставали повече в малките населени градове на страната. Днешните данни сочат, че наръфаните от зъбите на уличните псета са еднакви на брой и за двата пола. Сред пострадалите има и деца, тъй като бездомните песове не се страхуват от тях и ги нападат без проблем.

Шестима от Перник пък осъдиха общината заради това, че са били нахапани от безпризорните псета. Те са получили обезщетение в размер на 16 800 лева. Средствата са изплатени, тъй като безопасността на гражданите и регулиране броя на бездомните кучета трябва да е приоритет за всяка една общинска администрация в страната.

)

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар