Патриарх Неофит се срина посред литургия! Разболя се от тормоз!

Гласувайте за статията

Патриарх Неофит припадна в Истанбул преди да обяви, че Христос ще е остане сред нас

Патриарх Неофит стресна останалите православни глави по време на литургия в Истанбул.

Главата на Българската православна църква се срина в олтара на църквата „Св. Ирина“. Инфарктната ситуация се случила в първия ден на седмицата в Истанбул, но информацията се разгласи едва днес.

Дядо Неофит припаднал, докато течели последните минути на светата литургия. Службата закривала заседанието при Вселенския патриарх Вартоломей, разказват от „24 часа”.
patriarh neofit
Българският патриарх паднал до светия престол. В момента, в който останалите църковни глави трябвало да изрекат Символа на вярата в края на службата, светият старец се препънал и загубил съзнание до престола преди да отвърне „Ести и будеть“ на поздрава „Христос посреди нас!“. Службата била прекъсната от паникьосаните църковни служители.

Присъстващите патриарси помогнали на Неофит, докато пристигне лекарски екип. Неофит дошъл на себе си, но след като пристигнал в София бил записан за щателен медицински преглед.

Негово Светейшество разчита на лекарите в болница „Токуда“, където преди две години доц. Димитър Димитров оперира сърцето му. Още в началото на 2014-та патриарх Неофит мина през рутинен медицински преглед, но не беше съобщено за сериозни проблеми на миряните.
Въпреки това се разбра, че докато се провеждала важната срещата в Истанбул, църковният глава се чувствал зле до степен, в която да не е работоспособен. Дори Албанският архиепископ Анастасий нетактично коментирал мълчанието на дядо Неофит. Главата на БПЦ бил провокиран от Сръбският патриарх като повдигнал деликатният за българите въпрос около Охридската архиепископия, която сега се управлява от сърбите.
В Истанбул тринадесетте патриарха се договориха да се срещнат след две години, за да се проведе Вселенски православен събор. Последният такъв е преди цели 12 века, Българската църква получава автономия.

Според запознати (или конспиратори) основната тема, която ще се обсъжда е дали православните християни ще минат в подчинение на папата.
Тази теми в средновековието е била коментирана като началото на господстването на Антихриста над целия цивилизован свят.
Московската и Вселенската патриаршия влезли в остър спор дали да се проведе Всеправославен събор. Руският патрирах Кирил настоявал патриарх Неофит да го подкрепи, но останал разочарован. Според всички стресовата ситуация била в основата на припадъка на българския светия старец.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар