Не се съобщава причината за смъртта му

Знаков прокурор по делото „Килърите”, издъхна без време.

По-рано днес бе съобщено, че прокурор Валери Мирчев, е издъхнал на 53-годишна възраст. Трагичната вест бе съобщена от плевенската Окръжна прокуратура. Мирчев е издъхнал във вторник, но на този етап не се споменава какво е причинило преждевременната му смърт. Името на прокурор Мирчев придоби известност покрай работата му по разследването на пожара във влака София-Кардам, който отне живота на девет човека.

[caption id="attachment_378903" align="alignleft" width="292"]Прокурор Валери Мирчев Прокурор
Валери Мирчев[/caption]

Сериозен обществен интерес предизвика и един от последните му обвинителни актове за изнудване и измама срещу Васил Костов-Кеца. Той бе съден като част от престъпната група „Килърите”. Негово дело бяха обвинителните актове срещу баджанака на Кеца – бившия полицейски служител Тодор Тошев от Червен бряг, както и Георги Петков-Дачи, който също бе сред арестуваните по делото „Килърите”. На последния бяха присъдени 20 години лишаване от свобода заради опита му да извърши убийство.

Припомняме, че в края на миналата година обвинител номер едно Сотир Цацаров награди прокурор Мирчев с грамота за висок професионализъм. Грамотата бе връчена на прокурор Мирчев за това, че е проявил особено висок професионализъм по делото за влака София-Кардам. Благодарение на съвестната му работа, ВКС (Върховният касационен съд) потвърди присъдите на трима служители на Българската държавна железница, които бяха обвинени от него.

В края на миналата година главният прокурор Сотир Цацаров похвали прокурор Росен Кръстев от плевенската Районна прокуратура. Той получи изключително висока оценка от правозащитна организация в Холандия във връзка със семинар на обучители, който се проведе в Националния институт по правосъдие през ноември 2013 година. Основна тема на форума е била „Трафикът на хора и финансово разследване”.

По-рано днес стана ясно, че срещу председателя на „Атака” Волен Сидеров са били повдигнати обвинения за лека телесна повреда и хулиганство.

На народния избраник бе постановена мярка за неотклонение „подписка”, но както стана ясно, няма забрана да напусне очертанията на страната. Четирима депутати от редиците на националистическата партия са привикани да се явят в следствието в петък (14.03.), пише Блиц.