Почерненото семейство не може да повярва, че момичето им вече го няма

Инфаркт покоси 18-годишно девойче, което тази година трябвало да бъде абитуриентка.

Момичето е от Раковски. Специалисти са категорични, че смъртта й е настъпила в резултат на масиран инфаркт, съобщава на страниците си вестник „Монитор”, позовавайки се на информация на почерненото й семейство. Напролет момичето трябвало да завърши гимназия и да се радва на абитуриентството си, изплакват почернените родители.

В неделната вечер красивата двойка имала среща с приятеля си. Прибрала се в дома си близо час след полунощ и легнала да спи, но така и не се събудила.

[caption id="attachment_378836" align="alignleft" width="300"]Масиран инфаркт е покосил бъдещата абитуриентка Инфаркт е погубил бъдещата абитуриентка[/caption]

Запознати разказват, че девойката живеела с брат си в семейното им жилище, а родителите им работели в съседна Гърция. Младежите не били оставени без надзор. Близки и роднини на семейството непрестанно ги наглеждали и треперели над девойката и брат й. Съседите на семейството останали шокирани от трагичната вест за преждевременната кончина на младото и красиво девойче.

Първоначално те подозирали, че причината за смъртта й може да е натравяне или препиване. Съседи разказват, че девойката не е употребявала забранени вещества и е била изключително кротко, отговорно и ученолюбиво дете за разлика от голяма част от връстниците си. Но недоумяват как е възможно млад човек да издъхне така внезапно. Затова първоначалните им съмнения не изключвали нито един вариант.

Нито едно от съмненията им обаче не се потвърдило. Когато разбрали, че причината за смъртта на девойката е масиран инфаркт, не повярвали на ушите си. Предполага се, че момичето е имало проблеми с кръвното налягане, но не е усетила. Близки споделят, че никога не се е оплаквала от някакъв здравословен проблем. Родителите й разказват през сълзи, че дори и като малка, боледувала изключително рядко. Никой не е предполагал, че има някакви проблеми със сърдечната дейност. Безжизненото й тяло било открито от брат й, няколко часа след като издъхнала, пише Блиц.