Проклятието на Лермонтов може да въвлече Русия във въоръжен конфликт

Известният астролог на Русия - Павел Глоба, предрече още преди десетилетие, че през настоящата година ще бъде обявено началото на Третата световна война.

Преди четири години той направи предсказание, гласящо, че краят на Украйна е близо. Звездоброецът твърди, че през 2014 година, проклятието на Лермонтов може да въвлече Русия във въоръжен конфликт. Запознати посочват, че през тази година се навършват две столетия от рождението на великия поет. Глоба твърди пред списание „7 дни”, че знаковите дати, свързани с Лермонтов ще донесат горчиви последствия за Русия, уточнявайки, че става въпрос за заговори и военни конфликти.

[caption id="attachment_378754" align="alignleft" width="300"]Астрологът Павел Глоба вещае, че Третата световна война ще започне тази година Известният астролог Павел Глоба вещае, че Третата световна война ще започне тази година[/caption]

Глоба не изключва възможността страната му да бъде въвлечена в много тежка чужда война с Иран, Сирия или Азербайджан например. В същото време обаче, той не споменава Украйна като възможен противник на родината му, отбелязва на страниците си вестник „Монитор”. Глоба обръща внимание на факта, че поемата „Демон”, не е написана случайно, а е в резултат на „лошия поглед” на Лермонтов. Той припомни, че в годишнините от раждането и смъртта на Лермонтов, Русия е била свидетел на много страшни събития. Звездоброецът припомня, че поетът е роден през 1814 година и точно един век след рождението му, започва Първата световна война.

Поетът губи живота си по време на дуел през 1841 година, а век по-късно стартира Великата отечествена война. При все, че Глоба не свързва Украйна по някакъв начин с прогнозите му, то те определят важната й роля. Той посочва, че настоящата година обединява двата символа на китайския и персийския хороскоп - Синия кон и Златния петел и заостря вниманието, че това са цветовете на националния флаг на Украйна.

Припомняме, че преди шест години, Глоба обяви, че Украйна ще измине дълъг път към установяването на държавност. Тогава астрологът подчерта, че кризата, в която ще изпадне света за времето до 2020 година, няма да подмине и Украйна, пише Блиц.