Ще се развихри докрай и ще ни покаже на какво е способна

На всички ни е ясно, че Баба Марта има славата на изключително капризна дама, която не спира да ни изненадва във времето, в което тя владее положението.

Тази година месец март няма да направи изключение. В рамките на няколко дни ще станем свидетели на неочаквани промени. Баба Марта ни е подготвила сериозно развихряне, както само тя си знае и ще смени четирите сезона до края на седмицата. След като вчера страната бе покрита от още една порция „неочакван сняг”, а в някои райони се развихри ураганен вятър, който нанесе сериозни щети, „Кралицата на капризите” явно е размислила и се готви да ни компенсира.

[caption id="attachment_378698" align="alignleft" width="300"]Баба Марта ще ни покаже на какво е способна Баба Марта ще ни покаже на какво е способна[/caption]

Още от утре, метеоролозите предвиждат температурите да тръгнат нагоре и времето да се затопли доста сериозно. Максималните температури през деня ще достигнат стойности до 13 градуса. От сутрешните часове на днешния ден, южните райони отново са под „дъждовен обстрел”. Дъждът обаче ще започне постепенно да спира. В събота пък се очаква истинско лято насред зима – градусите ще се покачат до 18. Веднага след това обаче Баба Марта отново ще се намръщи и ще ни припомни на какво е способна. От неделя ни очаква нова порция застудяване, но няма да е толкоз значително, а и валежите ще са от дъжд.

„Изненадващият” сняг насред зима доведе до истински Апокалипсис в много райони на страната. На пътя София-Самоков вчера в рамките на половин час станаха три пътнотранспортни произшествия. Водачите бяха видимо изнервени заради това, че снегопочистващите фирми отново не са си свършили работата и автомобилите трябваше да пъплят като мравчици.

Не беше по-различно положението и в някои райони на столицата. Около Телевизионната кула например се бяха образували сериозни задръствания и водачите бяха принудени да чакат с часове. Те недоволстваха от въведената организация от зам.-кмета по транспорта Любомир Христов и изпратиха хиляди „благословии” по негов адрес. Според тях до това положение е довела само и единствено некадърността му и поискаха да се срещне очи в очи с тях, за да им обясни причината, поради която възлови артерии в столицата останаха парализирани.

Водачите изглежда свикнаха на сухите пътни настилки почти през целия зимен сезон и вчера не бяха особено внимателни на пътя. На автомагистрала „Тракия” можеха да бъдат забелязани джипове по таван и луксозни автомобили в канавките, пише Блиц.