Крим отказа диалог с Украйна: „Властта е нелегитимна“

Крим отказа диалог с Украйна: „Властта е нелегитимна“
5 (100%) 2 votes

Крим не желае да води преговори с управляващи, дошли на власт с насилие

Крим отказа да води диалог с Украйна. Властите в размирната област заявиха категорично, че няма какво да обсъждат с настоящите управляващи в Украйна, тъй като те са напълно нелигитимни. Управниците на Крим отказват да признаят новата власт, тъй като по думите им, тя е превзела Украйна по незаконен начин, чрез насилие.

Крим не признава властта в Украйна

Крим не признава властта в Украйна

Владимир Константинов, председател на Върховния съвет на Крим, изтъкна, че от областта няма да водят никакви диалози с Украйна, докато настоящите управляващи от Върховната Рада не си заминат. „Няма да преговаряме нито с властта, нито със страната. Тези управници са нелегитимни“, заяви Константинов. В изявлението си той обяснява още, че Крим очакват в Украйна да се проведат честни и открити избори, на които хората да решат кого искат начело на страната. „Едва тогава република Крим ще започне преговори с властта в Украйна. Която трябва да е законна“, завършва изявлението си Константинов.

В същото време стана ясно, че Върховната Рада в Украйна ще се събере на извънредно заседание днес в 13 часа местно време. Повод за свикването му е все по-назряващият конфликт с Крим и Русия, предават от ИТАР-ТАСС, цитирани от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Крим отказа диалог с Украйна: „Властта е нелегитимна“”

  1. иванова

    мар. 09. 2014

    явно крим ще е най-новата държава в европа

  2. petrov

    мар. 12. 2014

    edva li . moskva ne e evropa.-[-za tehen kasmet ]

Добавете коментар