Мъже с токчета изумиха София! Кое ги накара да излязат в този вид?

Мъже с токчета изумиха София! Кое ги накара да излязат в този вид?
10 (200%) 1 vote

Мъже с токчета втрещиха софиянци, които се разхождаха по „Витошка“ по-рано днес

Мъже на токчета и жени, екипирани с боксови ръкавици, организираха поход срещу домашното насилие. БГНЕС предаде, че шествието се е състояло по булевард „Витоша“ и определено е събрало очите на разхождащите се наоколо хора.

Мъже с токчета се разходиха по "Витошка"

Мъже с токчета се разходиха по „Витошка“

Любопитната инициатива е с цел да се покаже съпричастност и да даде публичност на проблема с насилието върху жени. Статистики сочат, че всяка четвърта жена в България е била жертва на такъв вид насилие, а всяка втора познава такава. Според организаторите на днешния празник трябва да отбележим не само Денят на жената, но и да бъдем съпричастни към жените, които се намират в това положение. Този проблем е сериозен и засяга много хора, алармират от различни дружества и организации.

Мнозинството от присъстващите на похода споделиха, че трябва да се вземат конкретни мерки, които да осигурят адекватна защита на жените. Според тях в момента не се прави достатъчно въпреки откритите няколко такива центъра за помощ на жени, станали жертва на домашно насилие .

Пресаташето на Европейската Комисия в България Теодор Стойчев обясни, че с този поход се търси символика – мъжете по-често да се поставят на мястото на нежния пол, а датата осми март е идеален повод да се поговори за важните проблеми с усмивка, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар