"Първанов ми беше приятел и ментор", заяви Сергей Станишев по повод предателството на бившия президент спрямо партията

Сергей Станишев проговори за изключването на Георги Първанов от БСП. По думите на лидера на червените изгонването на бившия президент от партията е било предизвестено. В интервю за Панорама Сергей Станишев разкри, че винаги е чувствал Първанов като приятел. "Той ми беше не само другар, но и ментор. Тук обаче говорим за принципи", категоричен беше бившият премиер.

[caption id="attachment_355070" align="alignleft" width="300"]Сергей Станишев смятал Първанов за приятел Сергей Станишев смятал Първанов за приятел[/caption]

И допълни, че след като Георги Първанов е заявил, че бъдещето му не е свързано с Коалиция за България, а с АБВ, е било ясно, че отлъчването му от червените е единствено въпрос на време. Сергей Станишев сподели още, че Първанов е заявил намеренията на АБВ да се явят не само на евроизборите през май, ами и на следващите национални избори.

"АБВ работи срещу БСП", убеден е червеният лидер. И обобщи, че съществуването на проект като АБВ помага единствено на политическите опоненти на Коалиция за България. Бившият премиер се обърна в ефир и към Бойко Борисов, настоявайки да направят дебат за визията на България в Европа.