Куп символи върху банкнотите носят нещастие на България

Варненец твърди, че над българските банкноти тегне тежка прокоба.

Според него именно това е причината за голяма част от нещастията и бедите, които спохождат страната ни. Докато разкриваше теорията си в ефира на TV7 обаче, мъжът пожела да запази анонимността си. От думите му става ясно, че острието, което пронизва лъва на двадесетолевката, е символът на Дякона (Васил Левски).

Той заостри вниманието на зрителите и върху банкнотата от 100 лева, на която в сърцето на Алеко е забито копие като лък на цигулка.

[caption id="attachment_354980" align="aligncenter" width="300"]Злокобните символи на петолевката Злокобните символи на петолевката[/caption]

На гърба на петолевката лева пък има забулена бременна жена, през гърлото, на която минава коса като смъртта, а на лицевата й страна има човек, чиято глава е окичена с трънен венец. Варненецът поясни, че автор на тази картина е художникът Иван Милев.

[caption id="attachment_354981" align="aligncenter" width="300"]Злокобните символи на двадесетолевката Злокобните символи на двадесетолевката[/caption]

На петдесетолевката е изрисувана любимата на Пенчо Славейков – Мара Белева и ясно се вижда моментът, в който духът напуска тялото. Проф. Овчаров пък бе категоричен, че на Мадарския конник също има прободен лъв и подчерта, че този знак символизира победата над Византия.

Мистериозният мъж е разкрил самоличността си пред „България без цензура”. Неговото име е Красимир Божев. Варненецът разкрива и още фатални символи върху българските банкноти. Той е категоричен, че жената с типично българска носия, изрисувана на петолевката е привидно бременна, тъй като с дясната си ръка придържа долната част на корема, а с лявата го гали. Зад гърба й обаче могат да бъдат забелязани пипала на октопод, които сякаш се опитват да я сграбчат.

Божев обърна внимание и на фигурата в дясно – отново бременна жена, но без лице. Според него този символ изразява Смъртта. Пред лицето й е изрисуван сърп, който със сигурност всички ние знаем какво означава. В заключение мистериозният варненец заостри вниманието и върху символа долу, който е характерен за опело. Според него този символ сякаш опява смъртта на предходния символ, пише Блиц.