Най-сериозни количества дъжд са се изсипали над Североизточна България

Пороен дъжд се изсипа над Североизточна България.

Най-голямо количество дъжд се е изсипал над Свищов и Велико Търново – около 27 метра за квадратен метър. Информацията бе съобщена от НИМХ при БАН, отбелязва inews. В Стара Загора и Казанлък измереното количество дъждовна вода за квадратен метър е 23 литра. И всичко това се е изляло над двата града само в рамките на 12 часа. Тази сутрин най-ниска температура бе измерена в Драгоман, където към 8ч. термометрите сочеха 3.4 градуса.

[caption id="attachment_348560" align="alignleft" width="300"]Пороен дъжд се изсипа над Североизточна България Пороен дъжд се изсипа над Североизточна България[/caption]

В ниските райони на страната, температурите са между 3 и 8 градуса, а в София – около 4 градуса. Неслучайно тази сутрин Емо Чолаков заяви в типичния си шегаджийски стил, превърнал се в негова запазена марка, че въпросът не е дали ще вали, а кога ще заснежи. Водещият, превърнал се в любимец на голяма част от зрителите с различния начин на представяне на прогнозата за времето обяви, че с нахлуването на северняка, зимата ще ни изненада „по никое време”. Въпреки типичната му усмивка, мрачната прогноза за следващите няколко дни не остана незабелязана от зрителите.

Другото, което направи силно впечатление бе вълнуващият начин, по който Емо Чолаков бе представен от водещата на сутрешния блок на медията – Генка Шикерова. Тя анонсира водещият на прогноза за времето така, сякаш обявява футболен мач – „Емоо Чолааков!“. Екранният й партньор Косьо Караджов също не остана по-назад и попита къде са фенките на Чолаков от Разград. Самият Емо Чолаков грейна в ефир с типичните за него усмивка и добро настроение и някак успя да пребори мрачното време навън.

Той твърди, че зимата се е сетила да ни навести по никое време, допълвайки, че в планинските райони вече е натрупала сериозна снежна покривка (за радост на любителите на зимните спортове и на сезона като цяло). На места снежната покривка вече подмина 50 сантиметра. До неделя над цялата страна ще превалява дъжд, а след това с нахлуването на северняка, температурите ще паднат доста сериозно, пише pik.bg.