Депутатите ще се возят в нови коли

Представителите на народа в парламента за пореден път ни показват, че изобщо не им пука за електората, пък било то и преди избори.

Опитват се да ни замажат очите с евтини и дребни номерца, а в същото време, след като вече са ни заслепили, пилеят луди пари за… нови автомобили. И как иначе?! Та нали представителността им, е на първо място. Те и без това друга работа не вършат! Оказва се, че докато близо половината от населението на страната едва успяват да свържат двата края с мизерния месечен бюджет, в Народното събрание кроят планове да закупят 30 нови автомобила. Новата им прищявка ще възлезе на скромната сума от 1.2 милиона лева. Това става ясно от предварителното обявление, което е публикувано на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

[caption id="attachment_348548" align="alignleft" width="300"]Парламентът предвижда да пръсне 1.2 милиона от парите на данъкоплатците Парламентът предвижда да пръсне 1.2 милиона от парите на данъкоплатците[/caption]

Освен новите лимузини, които ще возят избраниците из страната, ще бъдат закупени и три нови буса, за които са предвидени около 300 хиляди лева. През настоящата година, предвидените от парламента разходи за обществени поръчки възлизат на стойност над 8.8 милиона лева. Вестник „24 часа” отбелязва, че в обявлението са изброени осем позиции. Най-голямото перо от харчовете на парламента представлява транспортът. Освен предстоящата подмяна на автопарка, в това перо са включени и доставките на горива, разходите за самолетни билети за нуждите на народните представители. Те възлизат на обща стойност около 1.4 милиона лева.

За бюфетите и кухнята на Народното събрание пък ще бъдат закупени кухненско оборудване и уреди, възлизащи на стойност около 88 хиляди лева. За хранителните продукти за служебните офиси пък ще бъдат пръснати 135 хиляди лева от все по-отъняващия джоб на българския данъкоплатец. 75 хиляди лева, са заделени за букети и венци за протоколни нужди. Освен това предстои да бъде подменена и дограмата в някои от апартаментите на народните представители, което ще струва около 60 хиляди лева. През тази година ще бъдат извършени и сериозни ремонти в почивната база на парламента във Велинград, които ще надхвърлят сумата от 350 хиляди лева, пише pik.bg. Но пари за болните деца на България, няма! Ето това е жалката и жестока действителност в милата ни родина.