Осъдиха русенецът, който успя да заобиколи забраната за пушене

Осъдиха русенецът, който успя да заобиколи забраната за пушене
5 (100%) 2 votes

Забраната за пушене на закрито принуди Николай Стоянов да вземе мерки, за да спаси заведението си, от съда му тръснаха глоба

Забраната за пушене на закрито принуди един мъж да впрегне цялото си хитроумие, за да спаси заведението си от фалит. Николай Стоянов от Русе беше успял да измисли ловък начин, с който да заобиколи забраната за пушене и въпреки това да продължи да върти заведението си.

Русенец успя да заобиколи забраната за тютюнопушенето

Русенец успя да заобиколи забраната за тютюнопушенето

Това естествено нямаше как да бъде подминато от институциите и съдът в Русе все пак го осъди заради хрумването му. Николай Стоянов ще трябва да плати 1000 лева глоба, задето беше обособил част от заведението си като частен имот. Идеята на Стоянов беше като декларира половината си заведение като собственост на съпругата му и съответно като частна собственост, да може хората да пушат свободно там. „Частна собственост е, като хола вкъщи. А там може да се пуши“, обясняваше Стоянов.

Първоначално идеята му се увенча с успех тъй като от здравната инспекция нямаха достъп до новия „хол“ на русенеца. Инспекторите обаче се изхитриха и посетиха заведението като частни клиенти след което му съставиха акт. Основният им мотив беше, че разделянето на помещението с декоративна ограда не може да го направи частна собственост, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Осъдиха русенецът, който успя да заобиколи забраната за пушене”

 1. Никола Стоянов

  мар. 09. 2014

  за жалост съдийка лъга в решението си, а имота е частен на физическо лице и съдийката изобщо не обсъди това в решението си а умишлено не цитира анекса с който се установява,че не е във владение на фирмата част от имота,а що се отнася до статута,не е необходимо да се промеяня,защото ще се регистрира там от собственика друг бар, но така или иначе той не е юридическо лице,а и не е фирмата на клуб Ниси. и т.н. А що се отнася до чл.218 и чл.56 актове неправилно и нагло така се съставят от инспекторите в нарушение уж,че били фирмите за пушене от клиенти,а няма такова обстоятелство по закон да не се допуска тютюнопушене,ма наказанието е за такова и трябва всички актове на колеги да бъдат отменени на това основание и да са влезли в сила. Излиза още,че на закрити частни места тютюнопушенето не е вредно видно от закоина за здравето. Глупаци.

 2. Iren Dimova

  мар. 09. 2014

  Дали тази съдийка не е станала малко по-богата след това си решение???

 3. Никола Стоянов

  мар. 11. 2014

  Срамуваме се мъничко дето наказваме кръчмарите за тютюнопушенето и че търговеца няма права,а му се вменяват задължения за контрол, като на полицията и това се вменява от всички управляващи до сега, само и само да бъде глобяван,за да има приход в бюджета,но трябва да се гушим. ……………………………………………………………………………………. А ние гражданите виждаме и е ясно, че това се прави, за да се задържа ниската 10% ставка на данъка, но с такива действия на държавните служители за осигуряване на приходи в държавния бюджет скоро няма да бъдат привлечени чужди инвеститори в страната ни,явно това искате,да нямате конкуренция на заемания от вас бизнес. ……………………………………………………………………………………..Държавата продължава и ще продължава с практиката да глобява търговеца за щело и нещяло, съдът ще продължава с практиката да потвърждава видно незаконосъобразните актове на държавни служители и докато това продължава икономиката на страната ще се срива.

Добавете коментар