От гангстера няма и следа

Йоско Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския бе обявен за общонационално издирване.

Костинбордския е сочен за един от най-големите главорези на Прехода. След като гангстерът бе освободен, вчера магистратите от Специализирания апелативен съд бяха осенени от здравия разум и постановиха арестуването му. Обвиняемият обаче не присъства в съдебната зала. Той бе представен от адвоката му, който закъсня за заседанието. Отсъствието на Костинбродския от съда бе в резултат на благосклонната проява на съдиите, които решиха, че могат да си позволят да го освободят, при все че към делото бяха приложени солидни доказателства от прокуратурата, които сочат, че си подготвя фалшиви документи, с които да избяга зад граница.

[caption id="attachment_348482" align="alignleft" width="300"]От Йоско Костинбродския няма и следа От Йоско Костинбродския няма и следа[/caption]

От вчера органите на полицията са на крак в издирване на Йоско Костинбродския. Веднага след арестуването му (ако изобщо успеят да го задържат отново), гангстерът ще бъде транспортиран в Следствения арест. Според неофициално потвърдена информация за последно той е бил видян със сина си в родния му град Костинброд. Йоско Йосифов сякаш тутакси е успял да си нахлупи шапка-невидимка след освобождаването му, предшествано от решението на апелативните спецмагистрати.

Позовавайки се на собствени източници, Информационна агенция ПИК посочва, че магистратите са издали и европейска заповед за задържането на Костинбордския в южната ни съседка Гърция. Прокурорите не намират разумно обяснение на постъпката на колегите им от Специализирания съд. Решението за освобождаването на гангстера бе взето от тримата съдии Димчо Георгиев, Румяна Илиева и Красимира Райчева. За капак на всичко и колегите им от Районния съд в София са отложили гледането на мярката му за неотклонение. От края на миналата седмица, тя бе разгледана едва вчера.

Йоско Йосифов е разследван в България по три обвинения. Едното от тях е за участието му в престъпната банда „Килърите-3”, а останалите две са свързани с отправени закани за убийство. Йоско Костинбродския е сочен и за пряк участник в убийството на Митко – сина на Венци Стефанов, пише pik.bg.