Обвинен е за расистки скандал

Само ден, след като Бисер Миланов, по-известен като Бисер Петното бе пуснат на свобода, се сдоби с ново обвинение.

Срещу него бе внесен втори обвинителен акт от Софийската районна прокуратура за расистки скандал. Според първоначалната информация по случая, скандалът е станал в началото на месец ноември, миналата година в центъра на столицата. От прокуратурата твърдят, че докато Бисер Петното шофирал „Ауди”, неговият съмишленик Йордан Бонев, който се возил в колата призовал към разпра с „тия черните”, визирайки ромите.

[caption id="attachment_348473" align="alignleft" width="300"]Бисер Петното е обвинен за расистки скандал Бисер Петното е обвинен за расистки скандал[/caption]

Бонев разпространил словото си с мегафон на кръстовището, образувано от улица "Екзарх Йосиф" и булевард "Мария Луиза". От Софийска районна прокуратура посочват, че протестират срещу определението на Районния съд в София от 4.03. за изменение на мярката за неотклонение на Бисер Миланов в „подписка”. От там припомнят, че срещу Миланов бе повдигнато обвинение за отправена заплаха за убийство срещу Боряна Георгиева. След като делото бе внесено в съдебната инстанция с обвинителен акт, на Миланов бе присъдена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

От Софийска районна прокуратура внесоха и още един обвинителен акт срещу Бисер Петното. Той е обвинен в престъпление по член 162, ал. 1, вр. чл. 20, ал.4, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че на 2 ноември миналата година е улеснил извършването на посоченото по-горе престъпление. Той е помогнал умишлено на Йордан Бонев като е управлявал автомобила. По този начин Йордан Бонев е имал възможността да изнесе словото си чрез мегафона и да бъде чут от по-голяма част от хората, които да подтикне към насилие и омраза на расова основа.

Бонев крещял с пълно гърло, че нещата не могат да продължават по този начин и е време да се събудим. Той съобщил, че през нощта ромите са извършили нападение срещу момиче от български произход. Бонев бил категоричен, че е време да се вземат мерки и да се тръгне срещу черните, пише Блиц.