Владимир Путин е събрал момчета, които нямат и половин година служба, крие от родителите им къде са децата им

Владимир Путин е готов да надделее в украинския конфликт с цената на всичко. Президентът на Русия вече изпрати войници на територията на Кримския полуостров, а само за последните няколко часа граничарите на Крим са спрели над 350 руски военнослужещи, опитващи се да пресекат границата. Скандалното в случая е, че Владимир Путин изпраща в Украйна млади, неопитни военни, които нямат и половин година служба в армията.

[caption id="attachment_347640" align="alignleft" width="300"]Владимир Путин праща неопитни младежи в Крим Владимир Путин праща неопитни младежи в Крим[/caption]

Руският държавен глава нарочно е избрал неопитните младежи, които ще служат единствено като пушечно месо. Дмитрий Тимчук, началника на Центъра за военно-политически изследвания, разкри, че родителите на младежите си нямат ни най-малка представа къде са изпратени децата им. Нещо повече, на военните, изпратени в Украйна, са им иззети мобилните телефони и документите, за да нямат никаква връзка с близките си. Тимчук е категоричен, че информацията му идва от напълно сигурни източници.

Владимир ПутинВ мобилния телефон на един от войниците е бил открит и смс, в който той инструктира близките си да казват, че е болен и с това да обяснят отсъствието му. "Няма да се върна скоро", пише още в съобщението, научиха от БЛИЦ.