Владимир Путин номиниран за Нобел за мир!

Владимир Путин номиниран за Нобел за мир!
5 (100%) 2 votes

Владимир Путин е получил номинация за престижното отличие, Нобеловият комитет ще реши какво да прави с кандидатурата му

Владимир Путин е номиниран за Нобелова награда за мир за 2014! Макар с оглед на настоящите събития в Украйна, тази новина да звучи като шега, истината е, че руският президент действително е сред кандидатурите за престижното отличие. Лично Хейр Люндестад, директор на Нобеловия институт, обяви, че името на Владимир Путин е сред тези на номинираните.

Владимир Путин

Владимир Путин

Разбира се, това не означава, че държавният глава на Русия ще бъде допуснат да се бори за наградата. Тепърва предстои Нобеловият комитет да се събере и да обсъди кандидатурите както на Владимир Путин, така и на останалите претенденти. Люндестад обясни, че на събирането на Комитета задължително ще бъдат взети под внимание последните събития.

Макар да не го спомена в прав текст, запознати издават, че Люндестад е имал предвид кризата в Украйна и по-конкретно десантът на руски войски на Кримския полуостров. Това най-вероятно ще повлияе на номинацията на Владимир Путин и той ще бъде изключен от списъка на претендентите за Нобел за мир. До края на април броят на номинираните трябва да бъде сведен до 10.

Освен Владимир Путин номинация за Нобел за мир са получили още папа Франциск, Малала Юсафзай и Едуард Сноудъ, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар