Столични абитуриенти трогнаха страната с постъпката си!

Столични абитуриенти трогнаха страната с постъпката си!
5 (100%) 1 vote

Тези абитуриенти са един от малкото поводи за гордост в страната ни!

Каузите в името на благородството и добротата не са свършили. Дори в нашето безвремие. Зрелостниците и бъдещи абитуриенти от 18 средно образователно училище в столицата ще се откажат от луксозните дрехи на абитуриентския си бал. Децата ще го сторят, защото по този начин ще подкрепят каузата „Панаир на добрината”. Парите, които ще им са необходими за луксозни рокли и мъжки костюми абитуриентите ще поднесат на децата, страдащи от пеперудената болест.

У нас от това генетично заболяване страдат осем деца. В България годишно се раждат между две и четири такива деца. Наричат ги пеперудени, защото те получават рани и от най-нежния допир, включително и от майчината милувка.

Браво на тези бъдещи абитуриенти!

Браво на тези бъдещи абитуриенти!

Над 2000 лева са необходими за лечението на деца с тази диагноза за закупуване на антибиотични кремове и незалепващи превръзки, които Здравната каса не отпуска.

Зрелостниците и бъдещи абитуриенти са решени да дадат своите пари вместо за скъпи бални тоалети именно за лечението на пеперудените деца. Те са щастливи, че се обединяват около подобна идея. Поздравяват инициаторите на кампанията и се надяват още техни връстници и от други школа в страната да подкрепят благородната им инициатива.

На своя бал абитуриентите ще отидат с бели фланелки. Според тях да се откажат от лъскавите дрехи, бижута и аксесоари не е трудна задача. Те с радост ще го направят. По-важното за тях е да имат идея, благородна, около която да се обединят и най-вече да помогнат на децата с каквото могат. Знаят, че дори без външни атрибути те ще бъдат чаровни и незабравими заради младостта и вътрешната си красота.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар